Hop til hovedindholdet

Fælles kurser for frivillige i Nordsjælland logo

Grafisk Facilitering


Dato og tid

Lørdag d. 23. september 2023 kl. 10:00 til 16:00

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 31. august 2023 kl. 14:00

Sted

Frivilligcenter Helsinge, Vestergade 4, 3200 Helsinge Frivilligcenter Helsinge
Vestergade 4
3200 Helsinge

Grafisk Facilitering


Grib tuschen og skab kreativitet og nytænkning i dit frivillige arbejde og i din forening.

 

Billeder siger mere end 1000 ord...

I en frivillig forening eller fællesskab kan man med fordel bruge visuelle virkemidler til at skabe motivation, involvering og engagement bland frivillige og brugere. 

 

På dette kursus præsenterer du for grundlæggende principper bag grafisk facilitering. Der er masser af hands-on-læring, for du skal selv i gang med at svinge tuschen og tegne egne ideer, visioner, projekter og processer.

Med fra kurset får du et tegnehæfte fyldt med basale værktøjer og visuelle begreber, som er lige til at tage i brug, når du efterfølgende selv skal igang ved møder, workshops mv. i din egen forening.

 

Hvem henvender kurset sig til:

Kurset er målrettet frivillige og ansatte i foreninger og initiativer, som udfører frivilligt socialt arbejde. 

 

Varighed og form:

Kurset er et heldagskursus.

Vi lægger vi ud med en kort introduktion til grafisk facilitering. Herefter skal du selv i gang med at tegne personer, steder, processer og talebobler og siden alle de begreber, man bruger, når man arbejder i den frivillige sociale verden: Tillid, omsorg, relationer, bestyrelse, fællesskab, forskel med meget mere.

På kurset undersøger vi også, hvordan tekst og farver kan bruges på forskellige måder og arbejder med skabeloner, der illustrerer ideer og processer. Kurset rundes af med en praktisk øvelse, hvor deltagerne parvis, lytter til hinandens fortælling og tegner det, de hører.

Bemærk! Der kan være max 16 deltagere på dette lokale kursus. Pladser tildeles efter "først til mølle".

 

Kursusindhold

Kurset giver indsigt i de grundlæggende principper bag grafisk facilitering.  Du kommer til at træne basale tegneteknikker, så du fremover selv kan visualisere møder og processer

Underviser

Ia Brix Ohmann er rådgiver og facilitator, der har startet sin egen virksomhed, Overlap.dk. Hun har mere end 30 års erfaring med frivillighed og civilsamfund fra bl.a. Friluftsrådet, Danmarks Naturfredningsforening og Ældre Sagen. Ia har læst antropologi og udviklingsstudier i USA og har en Master i socialt entreprenørskab fra RUC. Hun er certificeret facilitator og arbejder også med grafisk facilitering. Se mere på www.overlap.dk

 

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Fælles kurser for frivillige i Nordsjælland
Tlf: +45 29262040
mail@frivillighorsholm.dk

Kontaktinformation til arrangør

Fælles kurser for frivillige i Nordsjælland
Tlf: +45 29262040
mail@frivillighorsholm.dk